Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.
 Την Τετάρτη 30-8-2017 και ώρα 1 μ.μ. συνεδρίασε τακτικά το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας).
 Παρόντες:
 Μπρανιώτου Ιωάννα
Σιδηρόπουλος Θανάσης
Λιμνίδου Μίνα
Καραφουλίδης Τάσος
 Βοριαζίδης Γιάννης
 Συμεωνίδης Γιάννης
 Απόντες:
 Βενόπουλος Σωτήρης
 Θέματα:
1.Μετακίνηση του γραφείου που στεγάζεται το Σωματείο. Εισηγητής  Μπρανιώτου Ιωάννα
Αποφασίστηκε ομόφωνα να δεχτούμε την μετακίνηση για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών μόνο αφού εξασφαλιστεί πρώτα κατάλληλος χώρος για τη στέγαση του Σωματείου. Τέθηκε εκ νέου το θέμα της απουσίας αίθουσας συνεδριάσεων για τη φιλοξενία γενικών συνελεύσεων και ενημερώσεων των εργαζόμενων. (Σιδηρόπουλος)
2.Διαφορά μισθού τραπεζοκόμων στα Νοσοκομεία Βέροιας – Νάουσας. Εισηγητής Μπρανιώτου Ιωάννα.
 Με αφορμή την ενημέρωση σχετικά με τις κρατήσεις που πρέπει να γίνονται στους εργαζόμενους στη σίτιση (αφού εξαιρούνται των κρατήσεων για τα βαρέα και ανθυγιεινά) κατατέθηκε πρόταση (Συμεωνίδης) να ερωτηθεί εγγράφως η Διοίκηση σχετικά με τα ποσά που πληρώνει το Νοσοκομείο σε συνεργαζόμενες ιδιωτικές εταιρίες για την υποστήριξη λογιστηρίου και πληροφορικής και τι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν για την αποφυγή τέτοιων λαθών. Ομόφωνα υπέρ.
3, Αιμοληψίες στα βραχείας. Εισηγητής  Σιδηρόπουλος Θανάσης.
 Μετά την ενημέρωση για το έγγραφο του Διοικητή που ορίζει οι αιμοληψίες των επειγόντων να γίνονται από τους νοσηλευτές για να μην υπάρχει συνωστισμός στο μικροβιολογικό, αποφασίστηκε ομόφωνα να συζητηθεί το θέμα με τους συναδέλφους στα ΤΕΠ για την άμεση επίλυση θέματος και τον καταμερισμό των καθηκόντων.
4,Στάση εργασίας στις 8-9-2017 και συμμετοχή των εργαζόμενων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη. Εισηγητής  Μπρανιώτου Ιωάννα
 Πρόταση να συμμετάσχουν όσα μέλη του Δ.Σ. το επιθυμούν στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη και κάλυψη των εξόδων μετακίνησης τους από το Σωματείο με την κατάθεση των αποδείξεων .Για την κάλυψη των εξόδων ψήφισαν υπέρ: Μπρανιώτου Ιωάννα, Βοριατζίδης Γιάννης , Συμεωνίδης Γιάννης.
 Κατά: Λιμνίδου Μίνα,  Καραφουλίδης Τάσος,  Σιδηρόπουλος Θανάσης. Επειδή οι προτάσεις είχαν ισοψηφία, υπερτερεί το υπέρ γιατί η θετική ψήφος της προέδρου καθορίζει το αποτέλεσμα.
5.Ενημέρωση από την ΠΟΕΔΗΝ. Εισηγητής  Καραφουλίδης Τάσος.  Μετά από επανειλημμένα μηνύματα στην ΠΟΕΔΗΝ, ζητήθηκαν ξανά τα πρακτικά των εκλογών για αντιπροσώπους στο συνέδριο και έγινε καινούργιος υπολογισμός του χρέους μας σύμφωνα με τα μέλη που ψήφισαν.
6. Συλλυπητήριο μήνυμα για τους εκλιπόντες συναδέλφους.  Εισηγητής: Καραφουλίδης Τάσος.   Ομόφωνα υπέρ.
7. .Κατάθεση αντιγράφου της μήνυσης της Κωνσταντινίδου Κλεονίκης για να συζητηθεί στο Δ.Σ. και αποστολή αυτής στην ΠΟΕΔΗΝ. Εισηγητής Μπρανιώτου Ιωάννα.  Συζητήθηκε η νομιμότητα της απόφασης του Διοικητή να παύσει την συνάδελφο από τα καθήκοντα της προϊσταμένης και να ορίσει αναπληρωτή προϊστάμενο. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ότι η πράξη του Διοικητή είναι νόμιμη αλλά ημιτελής και πρέπει να επεκταθεί και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κρίσεις για όλες τις θέσεις. Υπέρ: Μπρανιώτου Ιωάννα, Βοργιαζίδης Γιάννης, Συμεωνίδης Γιάννης, Σιδηρόπουλος Θανάσης. Κατά: Λιμνίδου Μίνα, Θεωρεί παράνομη την πράξη, γιατί πρώτα έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία κρίσης που προβλέπεται και να εφαρμοστεί ή ότι προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου ή ο ν.4369/16. Λευκό: Καραφουλίδης Τάσος επιφυλάσσεται μέχρι να ενημερωθεί περί της νομιμότητας. Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί έγγραφο στην ΠΟΕΔΗΝ με τα δεδομένα της υπόθεσης γα να γνωμοδοτήσουν οι Νομικοί Σύμβουλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου